vineri, 25 ianuarie 2013

Ficatei de pasare cu sos


Ingrediente:
- 800g ficatei de pasare
- 1 ceapa uscata
- 5 catei de usturoi
- 500 ml suc de rosii
- 1 pahar de vin rosu
- 4-5 linguri ulei
- sare, piper
- cimbru
- patrunjel si marar
- apa (era buna supa de pui)



Preparare:
Curatam si taiem ceapa marunt, Curatam cateii de usturoi si ii strivim cu podul palmei.
Spalam si curatam ficateii.
Intr-o cratita de tuci incalzim bine uleiul si calim ceapa cu usturoiul. Adaugam ficateii impreuna cu 100ml apa si lasam sa se fiarba la foc mic, astupati cu capac. Cand s-au fragezit ficateii, adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic si acoperiti cu capac, cam 20-25 de minute.
Dupa cele 20-25 de minute adaugati vinul, condimentati si mai lasati sa fiarba 15 minute. Luati de pe foc si adaugati verdeata.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Acest fel de mancare era mai "eleganta"daca ficateiii erau dati intr-un clocot;toate gospodinele stiu ca daca pui ficateiii direct in ulei,rezulta un sos urat la aspect;asa ca Vasile fara suparare dar nu-mi place!!
    Tu stii foarte bine ca,in primul rand,gustam cu ochii!!
    Weekend placut!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am de ce sa ma supar, ai dreptate.
      Mie tocmai aceasta consistenta a sosului imi place, chiar daca nu arata bine.
      Weekend placut si tie!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...