marți, 21 ianuarie 2014

Tarta cu smochine si branza de capra



Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Prajiturici si alte dulciuri si am testat-o si eu. Este o combinatie foarte buna!
Multumesc Dana Burlacu Visternicu!
Ingrediente:
- 125 g unt
- 1 galbenus ou
- 50 ml apa rece
- 200g faina
- sare un varf de cutit
- 4 smochine coapte (sa aiba culoarea mov dar sa nu fie foarte moi)
- 250-300g branza de capra
- 50 g de miez de nuca
Preparare:
   Prima data facem aluatul amestecand repejor untul, sarea, galbenusul, apa rece si faina.
Aluatul se da pentru cel putin jumatate de ora la frigider.
Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Aluatul scos din frigider se intinde intr-o tava de tarta unsa in prealabil.
Cu o furculita gaurim usor aluatul si-l dam la cuptor pentru cca 10-15 min (pana devine galbuie).
Urmatoarea operatie este de a scoate tava din cuptor si de a aseza peste aluat feliile de branza de capra
iar deasupra smochinele taiate felii mai grosute.


Tarta se da iar la cuptor pana se inmoaie usor branza iar smochinele incep sa se rumeneasca usor.
În timp ce era tarta bine merci la cuptor, mi-a venit mie o idee năstrușnică să adaug un sos bechamel. Așa că am pus repede pe foc puțină făină, lapte, unt și brânza de capră care-mi mai rămăsese (nu știu cantitățile exacte pentru că am făcut totul foarte repede și nu am avut timp să cântăresc, le-am pus "din ochi"). După ce s-au topit toate cele, am turnat sosul peste tartă și am mai lăsat totul la cuptor încă 5 minute.

Din păcate, însă, ideea s-a dovedit a nu fi prea inspirată, sosul ăsta a stricat atât aspectul frumos al tartei, cât și gustul (a ieșit prea sărată din cauza surplusului de brânză de capră). Deci vă recomand să rămâneți la rețeta de bază!
Scoasa din tava, tarta se taie dupa ce s-a racorit.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...