vineri, 13 septembrie 2013

Clătite japoneze cu frunze de kale



Ingrediente:

1/2 varză mai mică
4 morcovi medii
5 frunze de kale
4 fire de ceapă verde
1 linguriță de sare
60g făină
6 ouă mari
ulei pentru prăjit



Preparare:

Întâi feliem ingredientele, cât mai subțire.
Pentru morcovi ne ajutăm de un cuțit pentru deocojit.

Varza o tăiem în felii cât mai subțiri.

Frunzelor de kale le îndepărtăm tulpina, iar apoi le tăiem în fâșii subțiri.

Apoi punem morcovii, varza, frunzele de kale și ceapa tocată mărunt într-un vas și le amestecăm împreună cu o linguriță de sare.

Se adaugă apoi făina, având grijă să acoperim legumele în întregime cu făină.
Batem puțin ouăle și le adăugăm compoziției.

Se încinge o tigaie mai mare, nonaderentă, iar poi se adaugă ulei și se lasă și el la încins. Din compoziție se pot face vreo 4 clătite mai mari, cât toată tigaia, sau vreo 12-14 mai mici. Cu ajutorul unei linguri de lemn se pune compoziție în tigaia încinsă, în cantitatea dorită (pentru clătite mai mici sau mai mari), și se presează ușor cu fundul lingurii. Se prăjesc 1 minut, până când marginile devin maronii, după care se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul unei spatule și se mai lasă pe foc încă 1 minut.

Noi le-am servit calde, cu un sos dulce-picant.

Poftă bună!

luni, 9 septembrie 2013

Clătite americane cu brânză și miere



O rețetă rapidă și ușoară, cum îmi place mie, pentru un mic dejun vesel în familie. Și pentru că nu conține zahăr deloc, aș îndrăzni chiar să zic că e și sănătoasă!

Ingrediente:

250g brânză de vaci grasă, proaspătă
50g făină
3 ouă
1 lingură de miere
esență de vanilie
ulei pentru prăjit

Pentru topping:

20g nucă măcinată
miere 
(în loc de nucă și miere puteți folosi dulceață)


Preparare:

Întâi se bat ouăle.
Apoi se amestecă brânza de vaci scursă bine cu făina, ouăle bătute și esența de vanilie.

Se adaugă și o lingură de miere.

Într-o tigaie nonaderentă se încinge puțin ulei, iar apoi se toarnă cu o lingură de lemn puțină compoziție (nu e neapărat să folosiți forme rotunde ca mine, se poate și fără, dar probabil o să iasă un pic mai neregulate ca formă).

Se lasă la prăjit câteva minute, până când încep să se facă niște mici bule de aer pe suprafața clătitei, moment în care se întoarce cu ajutorul unei spatule. Se mai lasă 1 minut și pe cealaltă parte, iar apoi se scoate pe o farfurie și se lasă la răcit.
Se adaugă puțină nucă măcinată și miere pe deasupra și se servește cu multă voie bună!


Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...