marți, 26 august 2014

Ardei copți, umpluți cu brânzăO rețetă foarte simplu de realizat, cu un gust deosebit și încântător! Am adaptat-o după rețeta Bucătarului Maniac, de aici: http://www.bucatarmaniac.ro/2014/08/ardei-copti-umpluti-cu-branza.html

Ingrediente:
5 ardei grași, mari și frumoși, preferabil roșii
- 300g brânză dulce de vaci
- 200g telemea (sau orice brânză sărată)
- 100g cașcaval
- 1 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1 lingură chimen, zdrobit puțin pentru a-i intensifica aroma
- sare, piper
- ulei de măsline

Preparare:

Întâi și întâi coacem ardeii. Eu îi coc la cuptor, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, timp de 40 - 45 de minute. După fiecare 10-15 minute (când s-au făcut pe partea pe care i-am pus și miroase frumos în toată casa), îi întorc pe o altă parte.
După ce sunt gata, îi scoatem într-un vas adânc, îi presărăm cu sare și acoperim vasul cu un capac sau cu folie și îi lăsăm să transpire timp de vreo 10-15 minute. În felul acesta, coaja se desprinde mult mai ușor.
După ce s-au răcorit, doar tragem de codiță, iar cotorul și majoritatea semințelor ies foarte ușor. Coaja se curăță foarte simplu, aproape singură, dar trebuie să avem grijă să nu rupem ardeiul.


Între timp amestecăm cele 2 tipuri de brânză, cea sărată și cea dulce, împreună cu mărarul și semințele de chimen.

Umplem apoi ardeii cu acest amestec de brânză și îi așezăm într-un vas care va merge la cuptor. Stropim din belșug cu ulei de măsline, apoi presărăm cașcavalul ras pe deasupra, iar la sfârșit condimentăm cu piper.

Dăm la cuptor pentru 10 minute, până se topește frumos cașcavalul.
Se servesc imediat, cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra.Poftă bună!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...