duminică, 20 martie 2011

Retete de post - Tocanita de ciuperci


Reteta si pozele apartin blogului Bucataria-marea aventura


In perioada postului si nu numai, carnea poate fi inlocuita cu ciuperci. Acestea sunt foarte gustoase si au calitati nutritive deosebite. Sunt considerate cel mai bun substitut pentru carne dintre toate legumele existente. Ciupercile contin proteine, fier, potasiu, vit. A, B1, B2, C, D si zinc; cu alte cuvinte: toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pt o buna functionare. Exista o multime de retete care pun in valoare savoarea acestor legume. Se pot prepara la cuptor cu diverse umpluturi, se pot aduga in salate, sufleuri, ciorbe, chiftelute, sarmale…Azi va poftesc la o tocanita de post, simpla si usor de preparat.

INGREDIENTE:

1 ceapa, 200 g ciuperci, 2 linguri suc de rosii, 200 ml apa, 1 lingura amidon, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, boia dulce, busuioc, patrunjel verde.
PREPARARE:
Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa; cand s-a inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Dupa 2-3 minute se adauga usturoiul si apa amestecata cu sucul de rosii si amidonul.


Se lasa pe foc pana cand se leaga si se ingroasa sosul. Se potriveste gustul cu sare, piper, boia dulce si se presara patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi cu castraveti murati si mamaliga rece.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...