Ingrediente:
- 1 cana naut
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 1 catel de usturoi proaspat tocat fin
- 1 ceasca branza tofu maruntita
- 2 rosii mici taiate cubulete
- 1/2 cana masline fara samburi taiate dupa preferinta
- 1/2-1 legatura de patrunjel tocat
- sucul de la o lamaie
- un varf de lingurita de boia iute
- 1-2 maini de rucola
- sare si piper
Preparare:
Punem nautul in apa cat sa-l acopere si lasam la inmuiat peste noapte. Scurgem nautul, il transferam intr-o oala, punem apa cat sa treaca peste el cu 3 degete, il aducem la fierbere, reducem focul la mic si acoperim. Se fierbe pana cand nautul este moale, aproximativ 1 ora. Il scurgem si punem deoparte.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adaugam ceapa si calim, amestecand des, pana cand ceapa este moale şi începe să se coloreze.
În timp ce ceapa se caleste, combinam năutul, patrunjelul, branza tofu, maslinele, rosiile, boiaua de ardei şi sucul de lămâie într-un castron mare.
Adăugam usturoiul la tigaia cu ceapa, amestecăm şi se calim timp de aproximativ un minut.
Punem ceapa si usturoiul peste salata de naut, adaugam sare, piper, ulei de masline, dupa gust si amestecam bine.
Servim peste frunze proaspete de rucola, împreună cu pâine proaspătă.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu