Reteta si pozele apartin prietenei mele ONESTA. Multumesc Diana!
Ingrediente:
- 500 gr branza de vaci
- 3 oua
- 10 lg de fructoza
- 2 lg gris
- 250-300 g faina
- 1 lgt praf de copt
- coaja de portocala
- esenta de vanilie
- 1 vf de cutit de sare
- 400 ml ulei (ptr prajit)
- smantana
- dulceata
Preparare:
Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat elastic si nelipicios . Am infainat planseta (saraca , de cand se hodineste) si din aluat am facut un rulou , pe care l-am taiat in bucati de cate 2 cm latime , cu ajutorul unui cutit subtire , trecut prin faina , inainte de fiecare taiere . Mamaaaaaaaaaa , cat de usor , si cata palavrageala ... Fiecarui inel de aluat i-am facut un orificiu central cu degetul aratator trecut prin faina . Dintr-o bucatica de aluat am facut si niste sfere , egale ca numar cu inelusele de aluat . Intr-o tigaie am turnat suficient ulei , am lasat sa se infierbante bine , si-am prajit si papanasii si gogoselele , pe ambele parti , pana la o rumenire frumoasa . Fiecarui papanas i-am atasat o gogosica , am pus smantana ca de la altu' si motul de dulceata .
Pofta buna!
Ingrediente:
- 500 gr branza de vaci
- 3 oua
- 10 lg de fructoza
- 2 lg gris
- 250-300 g faina
- 1 lgt praf de copt
- coaja de portocala
- esenta de vanilie
- 1 vf de cutit de sare
- 400 ml ulei (ptr prajit)
- smantana
- dulceata
Preparare:
Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat elastic si nelipicios . Am infainat planseta (saraca , de cand se hodineste) si din aluat am facut un rulou , pe care l-am taiat in bucati de cate 2 cm latime , cu ajutorul unui cutit subtire , trecut prin faina , inainte de fiecare taiere . Mamaaaaaaaaaa , cat de usor , si cata palavrageala ... Fiecarui inel de aluat i-am facut un orificiu central cu degetul aratator trecut prin faina . Dintr-o bucatica de aluat am facut si niste sfere , egale ca numar cu inelusele de aluat . Intr-o tigaie am turnat suficient ulei , am lasat sa se infierbante bine , si-am prajit si papanasii si gogoselele , pe ambele parti , pana la o rumenire frumoasa . Fiecarui papanas i-am atasat o gogosica , am pus smantana ca de la altu' si motul de dulceata .
Pofta buna!
am primit ordin de la Radu ca vrea si el ..am gasit branza de vaci si maine probam si noi
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
Ștergerenu ai ce face, trebuie sa te conformezi
Ștergerespor la treaba!
pot sa pun si eu pe blogul meu retete si poze de pe blogul tau?
cu link si mentiunea ca iti apartin
Da, sigur, cu cea mai mare placere! Nu vrei sa facem si schimb de linkuri pe blogroll?
RăspundețiȘtergereSigur...cu ce nume?
ȘtergereRetete vegetariene.
ȘtergereAm adaugat blogul tau cu numele "Retete de mancaruri", daca vrei sa-l schimb spune-mi. :)
Retete vegetariene.
ȘtergereAm adaugat blogul tau cu numele "Retete de mancaruri", daca vrei sa-l schimb spune-mi. :)
Scuze pentru comentariul dublu!
ȘtergereMultumesc! Am adaugat si eu.
RăspundețiȘtergere