Dovleceii Zucchini sunt originari din America Centrala si din Mexic. Aproape toti membrii familiei cucurbitacee au piele moale, pulpa si seminte mici comestibile.
Ingrediente:
- 4 dovlecei mijlocii
- 500g carne tocata de vită
( poate sa fie si de porc sau pui)
- 1/2 cana ceapa tocata
- 1 ou
- 3/4 ceasca suc de rosii
- 1/4 cana pesmet
- 1/4 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper
- 1 cană cascaval ras
- 3 si 1/2 lingurulei Cardinal (Ulei presat la rece 100% natural)
Preparare:
Taiam dovleceii in jumatate pe lungime, se taie o felie subţire din partea de jos a fiecaruia cu un cuţit ascuţit, pentru a permite dovlecei să stea drept. Scoatem miezul cu o lingurita.
Fierbem niste apa si oparim dovleceii timp de 5 minute, se scurg si se pun deoparte.
Între timp, într-o tigaie mare punem 3 linguri de ulei, calim carnea de vită şi ceapa la foc mediu pana cand carnea nu mai este roz. Dupa ce s-a racorit, amestecam cu oul, sucul de rosii, pesmetul,1/2 cana cascaval ras, sare si piper.
Umplem dovleceii cu compozitia de carne. Ungem cu putin ulei o tava termorezistenta, punem dovleceii si dam la cuptorul bine incins, pentru 30 de minute. Dupa acest timp scoatem tava de la cuptor si presaram pe dovlecei cascavalul ras, ramas. Mai dam la cuptor circa 10 minute, pana cascavalul se rumeneste frumos.
Pofta buna!
wow...imi lasa gura apa!
RăspundețiȘtergereai grija sa nu se ude calculatorul, ca face scurtcircuit!
Ștergere