Reteta si pozele apartin blogului Culorile din farfurie.
Ingrediente:
Aluat fraged:
- 400 g faina alba de cozonaci
- 1 pachet de unt
- 1 ou
- 1-2 lg apa foarte rece
- sare
Umplutura de spanac:
- 700-800 g spanac
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- lapte
- ulei de masline
- 250 g branza dulce si sarata
- 3-4 linguri de smantana
- 4 ou
- vegeta
- piper alb
- 6 + 1 oua fierte tare
- ridichi rosii
Preparare:Ingrediente:
Aluat fraged:
- 400 g faina alba de cozonaci
- 1 pachet de unt
- 1 ou
- 1-2 lg apa foarte rece
- sare
Umplutura de spanac:
- 700-800 g spanac
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- lapte
- ulei de masline
- 250 g branza dulce si sarata
- 3-4 linguri de smantana
- 4 ou
- vegeta
- piper alb
- 6 + 1 oua fierte tare
- ridichi rosii
Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine "nisipos". In acest moment se adauga apa si oul, framantand usor aluatul. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline se soteaza usor usturoiul si ceapa tocate marunt. Se adauga spanacul fiert, scurs bine si tocat. Se adauga lapte cat e necesar, ca sa capete o consistenta cremoasa. Se condimenteaza cu vegeta (sare) si piper alb.
Se amesteca branza cu smantana si ouale. Se condimenteaza cu vegeta si piper alb si se incorporeaza apoi in spanac.
Din aluatul fraged luam 1/3 si-o lasam deoparte ca va fii capacul cu care vom acoperi. Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intande cele 2/3 de aluat cat mai subtire, imbracand si pereti formei. Ce depaseste marginea se va inlatura.
Se presara putin pesmet (facultativ), apoi se intinde jumatate din compozitia de spanac. Se aseaza intr-un cerc cele 6 oua fierte tare si se acoperă cu restul de spanac.
Se intinde si restul de 1/3 din aluat pe care il asezam apoi deasupra spanacului si a oulelor, ca un capac. Se finiseaza pe margini, se gaureste capacul cu o furculita ca sa iasa aburul ce se va forma cand va fii la cuptor.
Se unge tarta cu ou batut, apoi dam la cuptorul incins in prealabil pentru cca. 45-50 de minute. Cand se scoate din cuptor se desprinde peretele formei, se lasa sa se raceasca putin, apoi se decoreaza cu oul fiert taiat felii, ridichi transformate in iepurasi si verdeata. Intr-o revista am vazut acesti iepurasi executati din ridichi rosii. Pe post de ochi si mustati am folosit bilute de decor pentru torturi, care pana am facut pozele s-au cam topit. Dar efectul este magic si merita sa va jucati putin cu iepurasi.
Paste Fericit!!!
Cum iti permiti sa-mi postezi reteta, chiar daca ai pus sursa, fara acordul meu.
RăspundețiȘtergereTu iti faci trafic pe blog la tine cu retete imprumutate. Fa tu reteta cu pozele tale si pui sursa catre mine, dar nu asa.
Te rog sa stergi postarea ca iti fac reclamatie la Google si risti inchiderea blogului.
Multumesc pentru intelegere!
Nu stiu de ce trebuie sa vorbesti asa. Era suficient sa-mi spui ca nu esti de acord.
ȘtergereTrafic faceai si tu ca am pus link catre blogul tau.
Dupa ce vad ca ai citit mesajul asta o sa o sterg!
Ștergere