joi, 5 aprilie 2012

Retete de post - Pizza perfecta

Reteta si pozele apartin siteului dietetik.ro.


Ingrediente:

Pentru blat
- 250-350 ml de apa
- 1 lingurita de drojdie uscata
- 550 g faina
- 1 lingura faina
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de ulei + 1 lingura de ulei pentru topping
Pentru pasta de tomate
- rosii uscate conservate in ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita otet balsamic
- 1 lingurita zahar sau miere
- 1 lingura mustar
- sare si piper
Pentru topping
- ciupreci calite usor
- masline
- boabe de porumb
- branza tofu

Preparare:

Pasta de tomate cea mai buna este cea facuta in casa, si daca nu o ai foloseste rosii uscate conservate in ulei, pe care le transformi in pasta, in blender. Adauga un catel de usturoi, o lingurita de otet balsamic, o lingurita de zahar sau miere, sare si piper, precum si o lingura de mustar.
Deasupra poti pune ce vrei tu: ciupreci calite usor, masline, boabe de porumb, tofu si pentru cei care nu tin post, bucatele de carne de pui, branza sau cascaval sau ce mai ai prin frigider.
Blatul se face foarte simplu. Pune apa la incalzit. Dizolva drojdia in putina apa calda. Amesteca faina, sarea si piperul. Separat amesteca uleiul si mierea de albine. Adauga in acesta drojdia dizolvata. Pune combinatia in mijlocul gramezii de faina si combina totul din aproape in aproape. Adauga apa, treptat. Este o placere sa lucrezi cu mana. Framanta aluatul bine si lasa-l sa se dospeasca o ora.
Intinde blatul folosind putina faina. Pune blatul in tava pentru copt si aseaza ingredientele preferate peste pasta de tomate. Coace pizza perfecta in cuptorul bine incins pentru 30 de minute. Blatul o sa fie moale si crocant, iar pizza perfecta!
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. ce imi place este ca se poate transform foarte usor din pizza de post in pizza preferata

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...