Foto by Simona Floroaia - La Bohème
Ingrediente:
- 2 kg cotlet, de porc, cu os ( de la firma Gepeto )
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1/2 plic condimente de porc
- 3-4 catei de usturoi
- cimbru
- oregano
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- sare, piper
- 1 lingura otet
- 4-5 linguri vin rosu sec si o cana de vin pentru pus in tava
- 4-5 linguri de ulei de dovleac presat la rece Cardinal
uleiul de dovleac fragezeste carnea si are o aroma deosebita
Foto by Simona Floroaia - La Bohème
Preparare:
Nimic mai simplu...rabdare sa aveti!!!
Spalam carnea si o stergem cu un prosop de hartie.
Spalam si taiem marunt ceapa, usturoiul verde si uscat.
Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele. Cu aceasta compozitie frecam bine cotletul de porc. Punem intr-o punga de plastic cotletul de porc si turnam compozitia de mirodenii peste el. Eu l-am lasat la frigider 24 de ore. (poate sa stea si 3-4 ore)
Dupa ce a stat la frigider il scoatem din punga si il punem intr-un vas termorezistent. Punem peste el toata compozitia de mirodenii din punga in care a fost, avand grija sa fie acoperit uniform. Turnam in tava, nu peste cotlet, cana de vin si o cana de apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins in prealabil, pentru 2-3 ore la foc mic. Dupa acest timp scoatem folia de aluminiu, cu grija sa nu va frigeti si mai lasam la cuptor circa 1 ora ( pana se rumeneste bine)
Timpul de pregatire poate varia in functie de cuptor!!!
Pofta buna!
Foto by Simona Floroaia - La Bohème
mmmmmmm,imiploua in gura...
RăspundețiȘtergereMultumesc Miki!
Ștergere