Ingrediente:
- 4 pulpe superioare
- 4 ciocanele
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1-2 legaturi usturoi verde
- oregano
- piper negru macinat
- 2 linguri de bulion
- 2 linguri ulei presat la rece de floarea soarelui Cardinal
- sare
- apa
- mergea si o cana de vin alb sec,
eu nu am avut, l-a baut bucatarul cu o zi inainte
Preparare:
Spalam si curatam bine pulpele, de pui bineanteles. Acelasi lucru facem si cu ceapa si usturoiul verde, dupa care le taiem marunt.
Condimentam pulpele.
Punem pulpele intr-o tava termorezistenta, cu partea cu piele in jos si presaram deasupra ceapa si usturoiul.
Dizolvam bulionul in putina apa, il amestecam bine cu uleiul si turnam peste pulpe. Completam cu apa cat sa acopere carnea.
Dam la cuptorul preancalzit pentru 1 ora si jumatate, la foc mic. Dupa acest timp scoatem tava si intoarcem pulpele. Acum ar fi momentul sa puneti si vinul, daca il aveti, eu nu am avut.
Mai dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc frumos pulpele.
Pofta buna!
2 portii,va rog...
RăspundețiȘtergereVine baiatul!
ȘtergereMinunat arata, felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
Ștergere