De Valentine's Day, dragoste mare intre cartof si ceapa!
* Cei care tin post pot omite chiftelele.
Ingrediente:
2,5 kg cartofi
10 cepe mai mici
3 - 4 morcovi
5 chiftele
2 l supa strecurata ( de care aveti sau de musai de legume daca o faceti de post )
50 ml ulei de masline
5 - 6 catei de usturoi ( in coaja, doar striviti cu latul lamei de la cutit )
cimbru, marar ( eu am avut uscat, este mai bun verde )
piper si sare
Preparare:
Curatam cartofii ii spalam si ii taiem in sferturi ( sau cum va place, dar sa fie mai grosi ).
Curatam ceapa de foile exterioare, o spalam si o taiem in jumatati daca este mica sau in sferturi daca este mare.
Curatam morcovul, il spalam ( stiu ca ma repet dar este important sa spalam legumele ), il taiem in patru pe lung si in doua pe latime.
Intr-o tava termorezistenta punem cartofii, adaugam ceapa, usturoiul, morcovul, chiftelele ( pe care le rupem cu mana), supa ( fierbinte ) si condimentam.
Dam tava la cuptorul bine incins, pentru o ora jumatate, pana se rumeneste frumos, mancarea.
Scoatem tava de la cuptor si turnam uleiul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu