Ingrediente:
10 oua (5 pentru compozitie si 5 de pus deasupra, intregi)
300 g faina
200 g crema de branza cu verdeata (eu am avut Almette)
200 g unt (150 g pentru compozitie si 50 g pentru uns tava)
150 ml lapte
cateva felii de salam uscat
1 praf de copt
sare si piper
Preparare:
Batem bine cele 5 oua, cu un praf de sare:
Adaugam laptele:
Adaugam cele 150 g de unt topit si crema de branza. si amestecam bine.( de la operatia asta imi lipsesc pozele)
Punem faina cu praful de copt, presarata in ploaie si amestecam doar pana se incorporeaza:
Ungem cu unt o tava de tarta:
Turnam compozitia in tava:
Spargeti cele cinci oua, deasupra ( cu grija sa nu se dezintegreze) si adaugati feliile de salam:
Dam tarta la cuptor pana se rumeneste frumos (la cuptorul meu, cam rudimentar, am lasat-o 40 de minute).
P.S. Sa nu o taiati pana nu se racoreste!
Un aperitiv super bun
RăspundețiȘtergereMultumesc Aura!
ȘtergereTe mai astept!
super bun, de retinut!
RăspundețiȘtergeremultumesc Coco!
Ștergere