joi, 13 februarie 2014

Cheesecake cu lemon curd


Reteta am gasit-o pe blogul andie.ro si o redau intocmai, doar ca eu am folosit o tava de tarta in loc de una cu pereti detasabili.
Ingrediente
    Pentru pelteaua de lamaie (lemon curd)
  • 3 lamai medii-mici, bio
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 oua mici sau 2 mari
  • Pentru blat
  • 250 g biscuiti digestivi/speculoos, facuti pudra la robot (sau maruntiti bine cu facaletul)
  • 100 g unt
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone + extra pentru topping
  • 250 g crema de branza
  • 180-200 g peltea de lamaie (lemon curd) - după gust
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri făină

Preparare:
Radem coaja lamailor apoi le stoarcem zeama. Punem zeama, coaja de lamaie, zaharul si untul la topit intr-o craticioara la bain marie (baie de aburi). Cand s-au topit, adaugam ouale batute bine si mestecam energic cu lingura sa se inglobeze bine si sa nu se coaca ouale.
Lasam la bain marie inca aprox. 10 minute, amestecand ocazional. Lemon curdul va incepe sa se intareasca usor-usor, dar nu e bine sa il lasam prea mult pe foc pentru ca el se mai intareste si dupa racire.
Topim untul si apoi il amestecam bine cu biscuitii pana obtinem o coca sfaramicioasa. Tapetam o tava de 20 cm, de tarta, cu acest aluat si dam la frigider cel putin 30 minute. Sau nu, ca daca va grabiti nu e moarte de om daca sariti pasul asta.
Mixam bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si schimba culoarea. Adaugam branzele, pelteaua de lamaie si faina si mai mixam putin pana ne iese o crema fina si pufoasa.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la 160C cu ventilatie timp de o ora.

Lasam la racit in cuptor apoi scoatem si dam la frigider peste noapte.
Inainte de servire tapetam cu 3 linguri de mascarpone amestecate cu 3 linguri de peltea de lamaie (lemon curd).

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...