Eu am folosit mai puțin zahăr față de rețeta originală (am pus doar 150g în loc de 270) și am folosit o tavă ceva mai mare, de aceea au ieșit mai puțin pufoase.
Dar sunt foaaarte bune!
- 1 pachet foi de placinta(400g)
- 500 g iaurt simplu
- 450 g ricotta(urda/branza dulce de vaci)
- 150 g zahar
- 150 g stafide
- 7 oua
- 80 g unt
- 1 pachet zahar vanilat bourbon
- 1 esenta de lamaie(de preferat coaja rasa de la o lamaie)
- zahar pudra pentru decor
Prima data lasam la decongelat foile de placinta.
Intr-un bol amestecam ricotta cu iaurtul pana se omogenizeaza.In altul mixam sau batem cu un tel ouale cu zaharul (pana se topeste),zaharul vanilat si esenta sau coaja de lamaie.Incorporam si amestecul de iaurt cu ricotta , apoi punem si stafidele.
Punem primul strat a cate 4 foi ,unse cu unt fiecare dintre ele.Turnam o parte din compozitie,continuam cu al doilea strat de foi,pensulate si acestea cu unt,a doua parte de compozitie,ultimul strat de foi si ultima parte din compozitie.
Coacem in cuptorul preincalzit,40-45 de minute la 180°C,pana s-au rumenit frumos deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu