O garnitură foarte rapidă, aromată și sănătoasă, nemaipomenită pentru zilele fără prea mult chef de treabă. Doar curățăm repede legumele, le băgăm la cuptor și aia a fost!
Rețeta este ușor adaptată după aceasta: http://www.laprajiturela.ro/2013/02/sfecla-rosie-cu-cartofi-si-usturoi-la-cuptor/
Ingrediente:
2 sfecle
4-5 cartofi medii/mici
1 ceapă mai mare
5-6 căței de usturoi
cimbru uscat
rozmarin uscat
sare și piper
ulei de măsline
Preparare:
Întâi pornim și încălzim cuptorul la 200 grade C.
Apoi, așa cum vă povesteam, curățăm sfeclele și cartofii și le tăiem felii wedges (mai groase).
Spălăm ceapa și usturoiul, iar ceapa o tăiem în 4. Nu le curățăm de coajă, au un gust delicios când sunt copate în coajă!
Aruncăm toate legumele într-un vas termorezistent, stropim din belșug cu ulei, condimentăm bine cu cimbru și rozmarin și asezonăm cu sare și piper. Amestecăm totul bine bine.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 15 minute, după care îndepărtăm folia și mai coacem 20 de minute.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu