O reteta cu verdeturi de sezon, este plina piata de ele!
Sunt foarte bune pentru sanatate, detoxifica organismul si ii aduce un insemnat aport de vitamine.
Sunt foarte bune pentru sanatate, detoxifica organismul si ii aduce un insemnat aport de vitamine.
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline extra-virgin, plus extra pentru servit
2 cepe galbene mari, tocate mărunt
1 legătură de asparagus
50g quinoa
1 legătură măcriș, tăiată mare
1 kg spanac proaspăt, spălat, curățat și tăiat mare
1 l supă de legume (eu am făcut-o din 2 morcovi, 1 țelină, 1 rădăcină de pătrunjel și 1 ceapă)
1 lingură suc de lămâie, sau mai mult, după gust
sare și piper
Preparare:
Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță, la foc puternic. Se adaugă ceapa tocată și 1/4 linguriță de sare, amestecând frecvent până când ceapa începe să devină maronie (5 minute). Se lasă focul mic, se adaugă 2 linguri de apă și se acoperă cu capac. Se lasă pe foc, amestecând din când în când, până ce ceapa se caramelizează frumos (15 - 20 de minute).
În timp ce se face ceapa, se fierbe apă într-un vas. Se adaugă vârfurile de asparagus și se lasă 30 de secunde - 1 minut, după care se transferă repede într-un bol cu apă rece și gheață. Se lasă până ce s-a răcit complet, după care se scoate și se lasă deoparte.
Într-o oală de supă, se combină 750 ml de apă cu 1 linguriță de sare și se adaugă și quinoa. Când dă în clocot, se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru 15 minute.
După cele 15 minute, când quinoa este gata, se adaugă măcrișul, se acoperă la loc și se mai lasă la foc mic alte 10 minute. Când ceapa e gata, caramelizată frumos, se ia puțin din lichidul în care a fiert quinoa și se adugă peste ceapă, se amestecă bine și se transferă apoi totul în oala de supă, unde avem quinoa și măcrișul. Se adaugă și spanacul, asparagus, supa de legume și se asezonează cu piper. Se pune capacul și se mai lasă la foc mic încă 5 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical, facem supa piure. Adăugăm și lămâia după gust (mie îmi place mai acrișoară și am pus jumătate de lămâie).
Se servește cu puțin ulei de măsline presărat pe deasupra.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu