O reteta deosebit de simpla daca ai in dotare un mixer vertical!
Daca doriti mai multa maioneza, decat in reteta mea, folositi o cantitate mai mare de ingrediente pastrand proportia de: 2 masuri ulei la 1 masura lapte de soia. La fel de bine se poate face si cu orice tip de lapte.
Pentru reteta de post folositi Bautura din soia marca Inedit, care este un lapte de o calitate deosebita!
*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire!
Ingrediente:
- 200 ml ulei ( eu am folosit ulei de floarea soarelui, am incercat odata si cu un ulei de masline comun si a iesit foarte amara)
- 100 ml lapte de soia ( pe care il gasiti sub denumirea de " Bautura din soia" marca Inedit )
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingura de zeama de lamaie
- sare, piper dupa gust
Preparare:
In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul, laptele, mustarul, zeama de lamaie si condimentati.
Incepeti sa mixati, tinand mixerul pe fundul vasului timp de 1 minut.
Dupa care ridicati si coborati mixerul pana se incorporeaza tot uleiul.
Este gata! Puteti intoarce vasul cu susul in jos, ca maioneza nu va cadea!
Aceasta maioneza se poate amesteca foarte bine cu o pasta de usturoi, merge cu peste, cu pui!
Pofta buna!
am respectat reteta dar nu mi se ingroasa,deloc
RăspundețiȘtergereDraga Ana Maria, daca ai respectat intocmai reteta, nu are cum sa nu se ingroasa.
Ștergerede 2 ori chiar..nu stiu unde gresesc.am citit reteta de 10 ori
RăspundețiȘtergereChiar nu stiu ce sa-ti zic. Poate depinde de calitatea uleiului sau a laptelui. Ai amestecat bine laptele de soia, inainte de al pune?
ȘtergereIntereesanta reteta "maioneza de post", o s-o incerc si eu :)
RăspundețiȘtergereNemaipomenita!!!
RăspundețiȘtergere