Ingrediente:
- 1 kg fasole galbena (proaspata, conservata sau congelata)
- 6 pulpe de pui
- 2 ceape mari
- 4-5 catei de usturoi
- 1 linguri de faina
- 3 rosii
- 2 linguri de bulion
- sare, piper
- patrunjel, marar
Preparare:
Punem la fiert, in vase separate, fasolea si pulpele de pui. Cand sunt gata pulpele, le scoatem din vasul in care au fiert ( pastram supa), le lasam sa se racoreasca si le dezosam.
Intr-o cratita mare, calim ceapa tocata marunt pana devine translucida, dupa care adaugam usturoiul tocat marunt si mai lasam sa se rumeneasca un minut, dupa care adaugam si rosiile tocate cuburi. Dupa cinci minute, adaugam carnea dezosata si 1 si 1/2 l din supa in care au fiert copanele. Lasam pana incepe sa fiarba si adaugam fasolea.
Dupa douazeci de minute adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba inca cinci minute.
La sfarsit adaugam faina, pe care am diluato intr-o cescuta cu apa. Mai lasam sa fiarba 5-6 minute.
Inainte de a o lua de pe foc, adaugam patrunjelul si mararul tocate marunt.
Pofta buna!
Ingredients:
- 1 kg yellow beans (fresh, canned or frozen)
- 6 chicken thighs
- 2 large onions
- 4-5 cloves of garlic
- 1 tablespoon flour
- 3 tomatoes
- 2 tablespoons of broth
- Salt and pepper
- Parsley, dill
Preparation:
We cooked in separate pots, beans and chicken legs. When the legs are ready, remove from the vessel in which they boil (keep soup), let them cool and they boned.
In a large saucepan, fry chopped onion until it becomes translucent, then add the chopped garlic and more let it brown a minute then add the chopped tomatoes cubes. After five minutes, add boneless and 1 1/2 liters of boiled soup with drumsticks. We leave until it starts to boil and add beans.
After twenty minutes, add the tomato paste and more let it simmer for another five minutes.
Finally, add the flour, which I diluato in a cup of water. May let simmer 5-6 minutes.
Before you take it off the heat, add chopped parsley and dill.
Enjoy!
Stiti cuum pregatesc eu fasolea verde? le oparesc si apoi le dau prin ou si prin faina si le prajesc. Apoi le servesc cu mult mujdei de usturoi si sunt o delicatesa. De asemenea mai imi place sa le gatesc in ghiveci in care pun si vinete si dovlecel si cartofi si ceapa etc, toate legumele de sezon. Sincer nu am mancat pana acum ciorba din ele, dar stiu ca mama le mai arunca printr-o ciorba de cartofi cateodata si sunt gustoase! agnes14181@yahoo.com
RăspundețiȘtergereSigur, fasolea e bine sa fie oparita in doar o apa, nu in doua cum e fasolea uscata ca sa scapam de ...gaze in plus.
RăspundețiȘtergereCu usturoiul trebuie avut grija mai ales daca suferiti de colecist, s-ar putea sa faceti o criza.
Aceasta este fasole galbena, nu verde. Sunt doua legume cu arome si gusturi diferite.
RăspundețiȘtergereReteta este similara pentru ambele feluri de mancare.
Ștergere..pfuuu ,ce de grasime....
RăspundețiȘtergereTi se pare!
ȘtergereDe ce nu aveti curaj sa va dati numele?
belea am facut si eu
Ștergereeste belea am facut si eu
Ștergereda 6 pulpe ???? pt cate porti e mancarea fc ?
RăspundețiȘtergerepentru 6 persoane...atati oameni am avut la masa
Ștergere6 pulpe ??? pt cate porti e facuta mancarea ?
RăspundețiȘtergereda 6 pulpe ???? pt cate porti e mancarea fc ?
RăspundețiȘtergere