Ingrediente:
- 4-5 cartofi
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- verdeata (marar, patrunjel)
- delikat de legume
- bulion
- sare
- piper
- faina
Preparare:
Spalam si fierbem cartofii, in coaja. Cand s-au fiert, ii curatam si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari.
Curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul si verdeata.
Calim, in foarte putin ulei, ceapa impreuna cu putin bulion.
Amestecam cartofii cu ceapa calita, usturoiul, verdeata, delikatul, o lingura de faina, sare ( aveti grija ca si delikatul are sare) si piper.
Formam bilute pe care le dam prin faina si le prajim in ulei Cardinal, incins.
Daca nu tineti post mai puteti adauga in compozitie ou si cascaval.
Pofta buna!!!
o reteta foarte buna, sanatoasa, gistoasa si deloc scumpa. o recomand si eu tutror si il felicit pe domnul care a postat-o. o yi buna tuturor.
RăspundețiȘtergereHi , hi si daca nu avem Cardinal ???
RăspundețiȘtergereBuna reteta Vasi , dar eu mai glumesc , stii tu
Este deliciossssssssssssssssss! Sunt foarte bune pentru orice persoana!
RăspundețiȘtergereYammiii bun da eu nu am mers inca in pauza de masa :( railor ce sunteti numai retete misto postati :P
RăspundețiȘtergereDe-asta mancam in studentie ca spartii. Ce vremuri sarace. Ma mir ca nu am murit de anemie
RăspundețiȘtergereUau ce bine arata si sunt si sanatosi.
RăspundețiȘtergereusoara si ieftina! o fac si eu!
RăspundețiȘtergeresa-mi spui daca ti-au placut!
Ștergereo reteta care merita incercata
Ștergereo reteta care merita incercata adresa de mail ambrus.mihaela@yahoo.com
ȘtergereO reteta care merita incercata, acum cu atat mai mult, cu ocazia postului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergerefoarte delicioase...am facut si sunt bunute
RăspundețiȘtergereeste o reteta deliciosa si foarte usor de facut imi aminteste de bunica
RăspundețiȘtergereCred ca sunt delicoase, cel putin asa arata!
RăspundețiȘtergeredeeea.ablog@gmail.com
Intotdeauna mi-au placut chiftelele de cartofi dar sotia mea nu stie sa le faca, acum o sa iau reteta de aici sa vad daca se descurca !planet_florin@yahoo.com
RăspundețiȘtergereyummy !!! diseara le prepar si eu. sper sa-i placa sotului meu :))
RăspundețiȘtergereelena.duchin@yahoo.com
foarte simpla si gustoasa reteta !
RăspundețiȘtergerecolourful_heart.iulya@yahoo.com
Foarte bune si chiftelutele. Multumesc pentru retetele de post postate. Nici nu simt ca este post, atat de savuroase sunt mancarurile. Sarbatori fericite - alexandra.ciuchi@gmail.com
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereSunt innebunita dupa aceasta reteta inca de cand eram mic copil...ba chiar datorita simplitatii retetei am pregatit aceste chiftelute de multe ori pentru familia mea.
RăspundețiȘtergereE o reteta simpla,ce nu necesita multe ingrediente si care poate fi realizata de oricine...putand fi de post sau nu.
Eu prefer sa le savurez alaturi de un sos(tzatziki,maioneza..)
Asa ca,cine are pofta de ceva bun si rapid..puteti incerca aceasta reteta extra.
Am fost obisnuita cu aceste chiftele din copilarie, pentru ca la mine in familie se tine post. Acum ca pot sa mi le gatesc eu insami, nu am uitat aceasta reteta, care imi este foarte utila, pentru ca eu nu mananc carne. Pentru aceasta reteta eu folosesc si dovlecel.
RăspundețiȘtergereandrada.avram@yahoo.com
Cred ca ma pun pe treaba.. si ma pregatesc de gatit !!!
RăspundețiȘtergereinger_fara_harpa@yahoo.com
Cred ca sunt super gustoase , hmm arata foarte bine !
RăspundețiȘtergerenebunickx@yahoo.com
Am incercat reteta si au iesit foarte bune...
RăspundețiȘtergerelavy.lav26@yahoo.com
sunt foarte binevenite retetele de acest gen mai ales acum in postul Craciunului.sa le incercati si pe cele cu soia.Sunt dementiale chiar daca pare greu de crezut!
RăspundețiȘtergereafrandreea@yahoo.com
Multe persoane se feresc de chiftelutele de post crezand ca nu au gust, insa eu in post am in permanenta chiftelute in frigider numai ca mai adaug si soia granule fiarta si morcov si ies mai consistente si mai gustoase.
RăspundețiȘtergereSi pentru ca incerc sa mananc cat mai sanatos, in ultimul timp am ales sa pun chiftelutele in cuptor, pe hartie de copt si astfel se rumenesc foarte frumos si nu mai folosesc deloc ulei. Asa mananca si sotul meu care are probleme cu stomacul iar eu pot sta linistita ca pot manca oricate fara sa-mi afecteaza greutatea :D
Aceste chiftelute sunt foarte bune, aproape ca nu iti dai seama ca sunt de post, iar cele prezentate aici au o imagine fantastica. kamellya_c@yahoo.com
RăspundețiȘtergereMi-e o pofta!! Abia astept sa le incerc! ;)
RăspundețiȘtergereSa-mi spui cum au iesit.
Ștergere