Ingrediente:
- 1 kg rosii
- 1 vanata mare sau 2 mai mici
- 3 dovlecei
- 2 ardei grasi
- 2 ardei kapia
- 3 morcovi maricei
- 2 cepe mari
- ulei de masline
- 3 foi de dafin,sare, piper
Daca nu se inroseste suficient, mai putem adauga 2-3 linguri de bulion de casa.
Preparare:
Oparim rosiile, le curatam si le dam prin razatoare.
Curatam si taiem marunt ceapa.
Curatam si spalam ardeii si morcovii.
Spalam vinetele si dovleceii, fara sa-i curatam de coaja.
Ardeii, morcovii, vinetele si dovleceii, le taiem cubulete, cam la aceiasi dimensiune.
Dam cu sare la vinete si le lasam sa se scurga.
Intr-un vas incapator, care sa poata merge la cuptor, punem uleiul, ceapa si restul legumelor, amestecate bine. Punem apa fierbinte, cat sa acopere legumele.
Asezonam cu sare, piper, adugam foile de dafin si dam la cuptorul bine incins.
Eu am un cuptor batran si nu va pot spune la ce temperatura, dar va pot spune ca le-am tinut 3 ore la foc potrivit.
Este bine sa verificati din cand in cand daca sau fiert!
Pofta buna si spor la bucatarit!
arata bn,mmnn..;)
RăspundețiȘtergere