Rețeta e de la GoodFood.
Dar mi s-a părut mult prea mare cantitatea de zahăr pentru cremă, așa că am pus doar 200g și tot a ieșit foarte bună!
Ingrediente:
Pentru aluat
- 250g de făină
- 85g de zahăr pudră, plus extra pentru presărat
- 175g de unt, tăiat în bucățele
Pentru crema
- 2 lămâi
- 1 portocală mare
- 4 ouă mari
- 200g de zahăr
- 50g de făină
Preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară (cu dimensiunile de aproximativ 23x33cm). Se amestecă făina, zahărul și untul, folosind un robot de bucătărie. Se mixează până se formează un aluat sfărâmicios. Se răstoarnă în tava pregătită și se nivelează cu dosul unei linguri, presând ușor. Se dă la cuptor 20-25 de minute.
- Pentru cremă, se rade coaja de la lămâi și portocală, apoi se stoarce zeama de la toate. Se măsoară cantitatea de zeamă pentru că este nevoie de 120ml de lichid. Se bat ouăle cu zahărul cu un mixer timp de un minut, apoi se adaugă coaja rasă și zeama de la citrice.
- Se amestecă puțin până la omogenizare. Se adaugă făina și se mixează din nou, până se încorporează toată
- Se toarnă apoi peste aluat și se dă la cuptor 15-20 de minute,
- până se încheagă complet. Se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate cu totul folosind marginile hârtiei de copt. Se presară cu zahăr pudră, apoi se taie prăjitura în trei coloane cu șase rânduri, obținând astfel 18 bucăți.
Pofta buna si spor la prajiturit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu