Daca doriti sa aveti si dumneavoastra, oua si carne proaspata de prepelita, puteti comanda aici: www.bioprepelita.ro !
Pentru a profita de prospetimea lor, m-am apucat sa prestez o reteta, o combinatie intre prepelite umplute si prepelite in bacon.
Inspiratia a venit de la Maitre Aurelian Sabinus, ale carui retete minunate le gasiti pe siteul www.maitre.ro.
Va rog sa fiti blanzi cu mine, este prima oara cand gatesc prepelite!
Ingrediente:
- 3 prepelite
- 6 feli de bacon
pentru umplutura
- 200-250 g ficat de pasare
- 200 g ciuperci champignon
- 1 legatura marar, eu nu am avut
- 1-2 ceapa verde
- 1 ou
- 1/2 pahar de vin alb sec sau demisec
pentru marinada
- 1 pahar de vin alb sec sau demisec
- cescuta ulei
- 3 lingurite mustar dulce
- 1/2 capatana de usturoi
- zeama de la 1 si 1/2 lamaie
- cimbru, ienibahar, eu am avut uscate
- 2 foi de dafin
- boia iute, piper negru macinat, sare
Preparare:
In primul rand am spalat foarte bine prepelitele si le-am sters.
Cu toate ca stiam ca sunt tinere, am zis ca nu strica sa le marinez:
- am amestecat toate ingredientele pentru marinada
- am turnat peste prepelite
- le-am masat putin cu marinada
- le-am acoperit
- si am uitat de ele la frigider cam 12 ore ( de seara pana dimineata ).
Dimineata pe racoare m-am apucat sa fac umplutura:
- am spalat bine ficateii si i-am uscat
- am curatat ciupercile si le-am taiat marunt
- am curata, spalat si taiat marunt ceapa verde si mararul ( asa trebuia, dar eu am fost cascat si am uitat sa cumpar marar )
- am incins putin ulei si am pus ficateii
- am lasat 2-3 minute pe o parte, 2-3 minute pe cealalta
- am adaugat ceapa, ciupercile si 1/2 pahar de vin
- am pus capac si am lasat pana a scaut toata zeama, amestecand din cand in cand
- am scos ficateii separat, i-am lasat sa se raceasca si i-am taiat marunt
- am amestecat din nou, ficateii cu ceapa si ciupercile
- am adaugat oul, mararul taiat marunt ( pe care eu nu l-am avut ), sare, piper si am amestecat bine
M-am apucat de umplut prepelitele:
- am scos prepelitele din marinada, sa nu o aruncati caci o vom folosi
- cu o lingurita, am umplut foarte bine prepelitele
- le-am legat picioarele, sa nu fuga din cratita, cu ata de cusut, pusa in doua ( nu am avut din cea alimentara )
Si acum sa le imbracam cu baconul:
- punem la fiecare pasarica ( a se citi prepelita ), cate 2 feli de bacon, pe care le prindem cu scobitori
Introducem la cuptor:
- intr-o cratita de tuci, cu capac, am pus marinada in care au stat
- am pus prepelitele umplute si imbracate, asezate pe o parte
- am acoperit cu capacul si am dat la cuptorul bine incins
- lasam sa stea cu capac cam 15 minute pe fiecare parte
- luam capacul si mai lasam cam 15-20 de minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos
Pofta buna si spor la bucatarit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu