Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 1 dovlecel
- 100 gr parmezan ras
- 1 lingura rasa faina
- 2 fire ceapa verde
- cateva fire marar
- sare, piper
- chili
- putin ulei
Preparare:
- 1 dovlecel
- 100 gr parmezan ras
- 1 lingura rasa faina
- 2 fire ceapa verde
- cateva fire marar
- sare, piper
- chili
- putin ulei
Preparare:
- Amestecam parmezanul cu faina, ceapa taiat rondele si marar tocat. Condimentam cu sare si piper.
- Cartofii si dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii foarte subtiti, ca pentru chipsuri.
- Ungem o tava de 26 cm diametru cu putin ulei si asezam un strat de felii de cartofi care se vor suprapune putin. Deasupra asezam un strat de felii de dovlecel. Ungem cu foarte putin ulei(folositi o pensula sa nu scapati prea mult ulei) si presaram 1/3 din amestecul deparmezan cu ceapa verde.
- Urmeaza apoi: iar strat de cartofi - strat de dovlecel - ungem cu ulei - presaram 1/3 din parmezan - strat de cartofi - ungem cu ulei - presaram restul de amestec de parmezan si putin chili (optional).
* in total vom avea 3 straturi de cartofi si intre ele 2 straturi de dovlecei. - Acoperim tava cu folie de aluminiu si presam cu mainile tarta sa se lipeasca straturile intre ele. O dam la cuptor la 190C pentru 40 minute.
- Scoatem folia si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute sa se rumeneasca deasupra.
- O feliati in tava si scoateti usor feliile pe o farfurie. Serviti caldut.
o minunatie , asta fac deseara...am de toate...dovlecelul este congelat , dar merge ! multumesc de idee !
RăspundețiȘtergereO sa incerc si eu reteta in weekend, imi place combinatia cartofi-parmezan-marar. Sper sa nu aiba prea multe calorii....
RăspundețiȘtergere