luni, 22 aprilie 2013

Retete culinare - Cannelloni cu carne


Pentru indragostitii de paste!
sursa: http://www.retetecalamama.ro

Ingrediente:
(pentru 4 persoane sau pentru 3 mai flamande, asa cum am fost noi :P)
12 paste cannelloni 
- 300 de grame de carne de vita tocata
- 1 catel de usturoi 
- 1 ceapa
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 20 de grame de unt
- sare, piper, frunze de busuioc proaspat (sau uscat, sau ambele, cum am folosit eu)
- 100 de grame de parmiggiano proaspat razuit
- 1 litru de sos bechamel preparat din: 50 de grame de unt, 4 linguri bune de faina alba, aproximativ 900 de ml. de lapte, sare, piper alb si nucsoara proaspat razuita
- optional, aproximativ 150-200 de ml. de salsa de rosii proaspete sau din conserva, condimentata cu sare, piper si busuioc



Preparare:
Din ingredientele specificate, se prepara un sos bechamel (click pe link pentru indicatii amanuntite de preparare a sosului).
Intr-o oala incapatoare, se pun la fiert aproximativ 4 litri de apa. Cand da apa in clocot se adauga 1 lingura de sare si pastele cannelloni, care se fierb exact 4 minute (in niciun caz mai mult), apoi se scurg si se pastreaza acoperite cu un servet de bucatarie curat, umed, ca sa nu se usuce.
Se macina carnea (e indicat sa se foloseasca numai carne de vita slaba, curatata bine de pielite, ca sa nu pluteasca grasimea deasupra pastelor in final).
Cele 2 linguri de ulei de masline se pun intr-o tigaie si se incing, apoi se adauga si cele 20 de grame de unt.
Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit, calindu-se in untul amestecat cu ulei de masline.
Se adauga carnea macinata si se calesc impreuna, amestecand continuu pentru a desface eventualii “bulgarasi” in care carnea are tendinta sa se adune, pana ce sucurile se evapora si carnea se rumeneste usor.
Dupa ce e gata carnea, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga 4 linguri de sos bechamel, jumatate din parmezanul razuit, deasemenea frunze tocate de busuioc.
Se amesteca totul si cu aceasta compozitie se vor umple cannelloni.
Se aprinde cuptorul si se seteaza la 180 de grade Celsius.
Intr-o tava adanca potrivita ca dimensiuni (si potrivita pentru cuptor) se toarna jumatate din sosul bechamel. Se umplu cannelloni cu carnea si se aseaza deasupra.
Se acopera cu restul de sos bechamel si deasupra se aseaza si salsa de rosii.
Deasupra se presara parmezanul ramas si se da tava la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute.
In final va avea suprafata gratinata si rumena.
Pofta buna!


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...