Reteta si poza apartin blogului Retete vegetariene. Multumesc Irina!
Ingrediente:
- 600 g amestec de legume: praz, morcov, mazare, radacina de telina, ceapa verde
- 10 foi de aluat frantuzesc
- 50 ml ulei de susan
- 1 catel de usturoi tocat
- 30 g ghimbir proaspat ras
- 2 linguri de seminte de susan prajite
- 1 lingura de sos de soia
- 150 g unt topit
Preparare:
Legumele se curata si se taie in fasii lungi si subtiri si se amesteca cu ceapa verde tocata. Se calesc in ulei de susan. Se adauga usturoiul, ghimbirul, semintele de susan si sosul de soia. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se intinde o foaie de aluat si se unge cu unt topit. Se pune a doua folie de aluat peste prima si se unge cu unt. Se repeta pana se ajunge la cinci straturi. Se taie aluatul in fasii de 9×15 cm, se pune apoi din compozitia de legume si se ruleaza, avand grija sa se impatureasca si capetele in interior, pentru a nu curge compozitia. Se pun pachetelele pe tava unsa cu ulei sau unt si se baga la cuptor, la rumenit, circa 15 minute. Se servesc cu sos de soia pe deasupra.
Pofta buna!
Ingrediente:
- 600 g amestec de legume: praz, morcov, mazare, radacina de telina, ceapa verde
- 10 foi de aluat frantuzesc
- 50 ml ulei de susan
- 1 catel de usturoi tocat
- 30 g ghimbir proaspat ras
- 2 linguri de seminte de susan prajite
- 1 lingura de sos de soia
- 150 g unt topit
Preparare:
Legumele se curata si se taie in fasii lungi si subtiri si se amesteca cu ceapa verde tocata. Se calesc in ulei de susan. Se adauga usturoiul, ghimbirul, semintele de susan si sosul de soia. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se intinde o foaie de aluat si se unge cu unt topit. Se pune a doua folie de aluat peste prima si se unge cu unt. Se repeta pana se ajunge la cinci straturi. Se taie aluatul in fasii de 9×15 cm, se pune apoi din compozitia de legume si se ruleaza, avand grija sa se impatureasca si capetele in interior, pentru a nu curge compozitia. Se pun pachetelele pe tava unsa cu ulei sau unt si se baga la cuptor, la rumenit, circa 15 minute. Se servesc cu sos de soia pe deasupra.
Pofta buna!
Ce bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereAu si un gust bun.
Ștergeresuperb, felicitariii
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergerefoarte interesant!
RăspundețiȘtergereSunt bune si pentru post?! Aluatul are unt?
RăspundețiȘtergeredeeea.ablog@gmail.com
Arata foarte bine preparatul chiar daca eu prefer foita de orez in loc de foitaj. Trebuie insa lucrat la un un altfel de sos in locul sosului de soia.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant!!! Sunt mare consumatoare de legume aproape zilnic, de aceea as vrea sa incerc si eu reteta :) dar am o nedumerire: foile de aluat frantuzesc se gasesc in comert, sau trebuie sa le fac eu???
RăspundețiȘtergeredn_zaharia@yahoo.com
Se gasesc in comert.
ȘtergereMultumesc pentru raspuns, o sa caut, sper sa nu fie ca foile de placinta care sunt lipite intre ele :))
ȘtergereBanuiesc ca sunt la fel de gustoase, pe cat de bine arata.
RăspundețiȘtergere