Reteta si pozele apartin prietenei si colaboratoarei mele ONESTA. Multumesc Diana!
Absolut delicioasa ! Este fff picanta si necesita rapiditate si vase nonaderente ptr a nu avea surprize . Ptr cine doreste sa experimenteze , v-as sfatui ca mai intai sa va pregatiti toate , toate ingredientele , ca nu-i timp de-o cafea , tigara ... nici vorba , altfel veti pierde preparatul
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata amestec
- 5 cartofi
- 3 cepe medii
- 1 ct rosii cubulete
- 50 g stafide
- 1 lgt oregano
- 1 lgt chimen
- 50 ml ulei
- 3 catei de usturoi
- sare si piper
- 3 ardei iuti
Preparare:
Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si imprumute gusturile , se sareaza si pipereaza si se adauga si ardeii iuti taiat rondelute (eu am inlocuit cu sosul pishcacios facut de mine) si usturoiul pisat . Rosiile cubulete se zdrobesc bine , se adauga si ele , impreuna cu stafidele hidratate din timp in apa rece , timp de 30 de minute , acestora urmandu-le cartofii fierti si scursi . Se adauga chimenul si oregano si totul se lasa la foc mic , timp de 15 minute . Uuuuuuuu , ce ritm alert ... am obosit si sa povestesc ce-am facut .
Pofta buna!
Ha, ha, ha! Nu stiu ce gust a avut mancarea, dar eu m-am uitat cam 5 min la florile din poza :))
RăspundețiȘtergereMinunat decor ai ales!
O reteta interesanta.Atata doar ca te-as intreba daca nu cumva ai folosit chimion(cumin),nu chimen(caraway)
RăspundețiȘtergereChimen.
ȘtergereMancarurile mexicane sunt excelente, stiu ca mexicanii utilizeaza mult chilli in preparatele culinare, fiindca sunt adeptii mancarurilor si in special a sosurilor picante. Aceasta este o tocana apetisanta si delicioasa, cred cam-am holbat ceva timp la imagini, arata foarte bine! agnes14181@yahoo.com
RăspundețiȘtergere