joi, 17 mai 2012

Stiri - Uite ce au ajuns să ne bage în mezeluri!

 Reportaj | Libertatea.ro

Producătorii de mezeluri sunt “Dumnezeu pe pământ” când stabilesc reţetele produselor. După ce că parizerul, cremvuştii sau salamul conţin o grămadă de mizerii, cârnăţarii scad iar calitatea mezelurilor, ca să nu le scumpească, chipurile! Astfel, în loc de carne vor băga şi mai mult şorici, grăsime şi tendoane!

Patronii din industria cărnii au început să se plângă de faptul că nu mai fac faţă scumpirii materiei prime şi scăderiiputerii de cumpărare! Soluţia găsită de ei? Scăderea calităţii produselor, care, oricum, lasă de dorit!

“Există un lucru care este foarte riscant şi care se întâmplă în România de un an. Se umblă la reţetele preparatelor de carne, şi nu numai. Scad calitatea reţetei pentru a păstra preţul constant. O parte din noi vom umbla la reţete şi iar va striga presa ce produse proaste avem”, a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, la rândul lui producător de mezeluri.

Mezelurile din categoria inferioară, precum salamurile, conţin într-un procent foarte mare ingrediente de proastă calitate
Cu alte cuvinte, după ce că sunt proaste, mezelurile, îndeosebi cele din categoria inferioară, vor fi în curând şi mai rele din punct de vedere al calităţii!


Conţin şi resturi de la animale

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a avertizat în mai multe rânduri că aceste produse, cum sunt parizerul, cremvuştii sau salamurile din categoria inferioară, conţin, în proporţie de 80%, mizerii cum ar fi grăsimea, şoriciul şi resturile de la animale, precum tendoane, urechi sau stomac, şi foarte puţină carne. Aşadar, în curând, mezelurile vor conţine şi mai multe astfel de “nenorociri”!


Rezultat catastrofal după ce Protecţia Consumatorilor le-a verificat în laborator

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au “băgat” recent în laborator câteva tone de mezeluri, iar rezultatul a fost catastrofal! Produsele nu respectă normele minime ale conţinutului de proteine, adică au puţină carne. Totodată, fostul ministrul al agriculturii, Stelian Fuia, a declarat luna trecută: “Să nu ne mirăm când se scurge apa din parizer şi din salam, pentru că acum nimeni nu verifică reţetele producătorilor”.


Lector dr. Lygia Alexandrescu avertizează: «Trebuie consumate rar, de poftă şi în cantităţi moderate, numai de adulţi»

“Deşi gustoase şi apetisante, mezelurile sunt produse alimentare care trebuie consumate rar, de poftă şi în cantităţi moderate, numai de adulţi. Compoziţia lor este departe de nevoile nutritive ale organismului datorită prezenţei unor cantităţi mari de grăsimi saturate, sare şi aditivi alimentari sintetici nocivi (nitraţi, nitriţi şi fosfaţi de sodiu şi de potasiu, monosodiu, glutamat etc.), toxici pentru organism”, avertizează lector dr. Lygia Alexandrescu (foto), nutriţionist acreditat CIO.


 Reportaj | Libertatea.ro 




2 comentarii:

  1. da eu stiam deja , mai mult carne de cal .eu prefer sa dau mai mult dar fara salamuri si alte tocaturi .oricum la cat mananc eu - nici nu gandesc altfel .

    RăspundețiȘtergere
  2. vai, mi s-a intors stomacul pe dos cand am vazut un colorant din gandac, doamneeee cine stie cate alte porcarii de genul asta mai baga si noi mancam un salam artificial practic...agnes14181@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...