Ingrediente:
- 1,5 kg varza murata sau 2,5 kg varza dulce
- 7 ciocanele (pulpe inferioare)
- 1 cana de orez
- 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata)
- 50 ml de ulei
- cimbru
- busuioc (optional)
- piper
- ceva sare, daca mai este necesar
Preparare:
Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare ( daca aveti varza dulce, doar o curatati si o spalati). Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta, am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul, am adaugat orezul spalat, si sucul de rosii. Am lasat totul sa se imprieteneasca si am luat pulpele la spalat si curatat si le-am condimentat cu piper, ceva concentrat se legume si un pic de boia dulce .
Intr-o tava destul de incapatoare am turnat uleiul, am asezat amestecul de varza cu orez, in care am ,,ingropat" copanelele si-am dat la cuptor ptr ... 3 (trei) ore , la doar 170 de grade; nu, n-a fost prea mult timp, tava fiind neacoperita.
Pofta buna!
Ce mult imi place varzuca asta , imi aduce aminte de copilarie !! Maine cred ca fac si eu !!! ;)
RăspundețiȘtergereAi dreptate...ca si cartofii cu orez la cuptor.
ȘtergereSarut mana! Excelenta reteta!
RăspundețiȘtergereDeci eu sunt moarta dupa varza calita, la cuptor, fiarta etc este excelenta aceasta reteta. Eu de obicei o prefer cu oase garf sau cu ciolan afumat....mmmmmmmmmmm. un deliciu, insa nici pulpitele de pui nu sunt mai prejos! felicitari pentru reteta, si pentru imagini, fiindca imi ploua in gura!
RăspundețiȘtergereSe poate innlocui varza murata cu cea proaspata???
RăspundețiȘtergereDa, poate nu ar strica sa o fierbeti un pic pe aragaz inainte da a o pune in tava. Asa se va scurta si timpul de cooacere.
ȘtergereO borseala de cantina, chiar nu poți sta la un loc, sa nu te faci de ras.
RăspundețiȘtergereSa stii ca nu oricine are un aparat foto se poate numi fotograf. Cu ce te-am deranjat?!
ȘtergereNu am avut niciodata pretentii de sef bucatar!!!
Ștergere