Ingrediente:
- 3 kg de spanac, nu va speriati, nu este mult, veti vedea dupa ce il opariti
- 3 legaturi de ceapa
- 3 legaturi de usturoi
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura de bulion
- 2 linguri de faina
- 4-5 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece, eu folosesc numai Cardinal, are un gust excelent de seminte
- sare, piper, dupa gust
- 1 lingura de sare pentru apa in care oparim spanacul
Preparare:
Curatam spanacul de o parte din codite ( rupem doar partea de jos a coditei).
Cam atat am aruncat din 3 kg:
Il spalam bine in cateva ape.
Curatam ceapa si usturoiul, le spalam bine si le taiem marunt.
Punem sa fiarba 2-3 l de apa cu sare, intr-un vas destul de mare. Cand apa a fiert in clocot cam 10 minute, adaugam spanacul si il apasam cu o lingura de lemn. Oprim focul si lasam cam 5 minute.
Scoatem spanacul, il scurgem de apa si il lasam sa se raceasca putin. oprim 1 cana din apa in care am oparit spanacul.
Cand s-a racorit spanacul il taiem grosier.
Punem intr-o cratita uleiul la incins. Cand s-a incins bine uleiul, adaugam ceapa si uturoiul verde ( pe cel uscat o sa-l punem la sfarsit). Cand s-au calit ceapa si usturoiul adaugam bulionul si faina si mai lasam sa se rumeneasca putin. Turnam treptat, amestecand cu lingura sa se desfaca faina, cele 1 cana de apa pe care am oprit de la oparirea spanacului. Lasam sa fiarba cam 10 minute si adaugam spanacul.
Dupa 15 minute pisam bine catei de usturoi, ii adaugam la spanac, acoperim cu un capac si oprim focul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu