duminică, 13 aprilie 2014

Pizza cu sos mediteranean







Ingrediente:








Pentru aluat
- 1 kg faina de pizza Dobrogea
- 500 ml lapte caldut
- 75 g drojdie
- 100 ml ulei  presat la rece de masline extravirgin Cardinal
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
Pentru topping
- 150 ml  sos mediteranean Divella
- 250 g cascaval
- 4 carnaciori oltenesti de la Angst
- 200 g salam afumat feliat subtire
- 400 g ciuperci champignon
- 2 rosii
- 1 ardei capia 
Pentru sos Ketchup
- 200 ml sos mediteranean de la Divella
- sare
- piper
- cimbru

Preparare:
Aluatul
Cernem faina, o amestecam cu sarea si facem o scobitura in mijloc.
Intr-un castronel amestecam drojdia, zaharul, uleiul de masline cu laptele, lasam 5 - 10 minute si turnam in scobitura din faina. Adaugam incet, incet toata faina, amestecand cu o furculita. framantam pana obtinem un aluat elastic.

Foarmam o bila din aluat, il punem intr-un castron si il acoperim cu folie alimentara sau un prosop. Lasam la crescut cam o jumatate de ora, timp in care ne ocupam de topping si de ketchup.
Toping
Curatam, spalam legumele si le taiem feliute subtiri.
radem cascavalul prin razatoarea cu orificii mici.
Ketchup
Punem intr-un castron sosul mediteranean si il asesozanam cu piper, sare si cimbru, amestecam si il lasam sa se combine aromele.

Incingem cuptorul.
Dupa o jumatate de ora impartim aluatul in doua, o parte de trei sferturi din cantitate si o parte de un sfert. Eu am facut pizza in tava de la cuptor si intr-o tava de mare, de tarta.
Dam cu faina pe blatul de lucru si intindem  cu facaletul cele doua foi.

Punem aluatul in tavile date cu ulei si il ungem cu sosul mediteranean.


 punem toppingul





si dam la cuptorul bine incins pentru 15 20 de minute, avand grija sa nu se usuce prea tare aluatul.
Scoatem de la cuptor, lasam 5 minute ( daca puteti sa va abtineti), dupa care taiem felii si servim cu sosul de ketchup.



Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...