In Postul Pastelui haideti sa-i ajutam pe cei batrani si uitati de familii, gandindu-ne la parintii si bunicii nostrii, prin intermediul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei!
Trimiteti un sms la 8834 si donati 2 euro!!!
Ingrediente pentru aluat:
- 1kg faina
- 2 oua
- 1 /2 l lapte
- 100 ml ulei
- 150 g zahăr
- 1cub drojdie
- vanilie
- coaja lămâie
Ingrediente pentru umplutura:
- 1kg brânză de vaci
- 200 g smantana
- 2oua
- 100g zahăr
Preparare:
Pentru inceput se pregateste maiaua inmuiand drojdia in 100 ml lapte caldut,peste care adauga puțin zahăr si se amesteca cu 1 lingura de faina. Apoi se lasala crescut. Intre timp se freaca 2 galbenusuri cu zaharul si se pune 1 lingurita de sare. Intr-un vas se framanta faina cu laptele caldut. Se adaugă maiaua, ouale frecatecu zaharul, mirodeniile si se amesteca bine. Dupa care se adaugă treptat uleiulcald. Se framanta destul de mult, pana se deslipeste de pe vas. După ce seframanta, se lasa la dospit, la loc caldut, acoperit cu un servet. Odata crescut alatul, se întinde in tava (tava de la aragaz), cam de 1 cm grosime,se unge cu amestecul de brânză de vaci, vanilie, coaja de lămâie, smantana sizahăr, dupa gust. Separat se freaca 200 g smantana cu 2oua si se pune peste amestecul de brânzăde vaci. Se da la cuptor pana se coace, iar dupa ce se scoate, se pudreaza cu zahăr.
Pofta buna!
Trimiteti un sms la 8834 si donati 2 euro!!!
Ingrediente pentru aluat:
- 1kg faina
- 2 oua
- 1 /2 l lapte
- 100 ml ulei
- 150 g zahăr
- 1cub drojdie
- vanilie
- coaja lămâie
Ingrediente pentru umplutura:
- 1kg brânză de vaci
- 200 g smantana
- 2oua
- 100g zahăr
Preparare:
Pentru inceput se pregateste maiaua inmuiand drojdia in 100 ml lapte caldut,peste care adauga puțin zahăr si se amesteca cu 1 lingura de faina. Apoi se lasala crescut. Intre timp se freaca 2 galbenusuri cu zaharul si se pune 1 lingurita de sare. Intr-un vas se framanta faina cu laptele caldut. Se adaugă maiaua, ouale frecatecu zaharul, mirodeniile si se amesteca bine. Dupa care se adaugă treptat uleiulcald. Se framanta destul de mult, pana se deslipeste de pe vas. După ce seframanta, se lasa la dospit, la loc caldut, acoperit cu un servet. Odata crescut alatul, se întinde in tava (tava de la aragaz), cam de 1 cm grosime,se unge cu amestecul de brânză de vaci, vanilie, coaja de lămâie, smantana sizahăr, dupa gust. Separat se freaca 200 g smantana cu 2oua si se pune peste amestecul de brânzăde vaci. Se da la cuptor pana se coace, iar dupa ce se scoate, se pudreaza cu zahăr.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu