*Interzis celor care sunt la dieta si celor care au probleme cu colesterolul si, sau cu trigliceridele!!!
Pana sa-si intre in drepturi cartofii noi, eu m-am descurcat si cu cei vechi. Va garantez ca vecinii vor sta la usa voastra, cu un codru de paine, adulmecand mirosul.
Si ca sa aiba de ce va injura, aruncati pe gratar niste ceafa de porc marinata.
Ingrediente:
3 kg de cartofi
8 catei de usturoi, de preferat romanesc
sare
cimbru
salvie
condimente pentru friptura de pui
(nu va speriati, merg foarte bine si cu cartofii)
de la Kotanyi
Pentru friptura
2 bucati ceafa de porc marinata de circa 350 de g fiecare
( eu am gasit la Angst)
Preparare:
Incepem cu inceputul: apridem cuptorul, sa aiba timp sa se icinga bine.
Curatam, spalam si taiem cuburi cartofii.
Curatam, spalam, taiem si pisam usturoiul.
Ii punem intr-o tava termorezistenta ii amestecam cu usturoiul si cu uleiul si le facem un masaj cu condimentele, dupa gust.
Adaugam doua cani de apa, pe care o turnam pe marginea tavii.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul bine incins, pentru treizeci de minute.
Scoatem folia, cu grija sa nu ne frigem si mai lasam cam treizeci de minute (in functie de cuptor), pana devin aurii.
Incingem grillul si punem ceafa de porc marinata.
Mie imi place mai "in sange"( adica facuta mai putin).
Daca vreti sa fie mai bine facuta o crestati din loc in loc sau o taiati pur si simplu in doua, pe grosimmea ei.
O lasati pana se rumeneste bine.
Sevim alaturi de cartofi si de un pahar, doua, trei, de vin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu