Ingrediente:
250g Fusilli Divella
1/2 legătură asparagus
coaja rasă de la o lămâie
1 lingură ierburi de provence
100g brânză de capră La Colline
Preparare:
Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp, pregătim asparagus: luăm un fir de asparagus în mână și îl rupem în două de acolo de unde plesnește el. Aruncăm coada (este prea tare pentru a fi folosită) și folosim restul de fir drept model pentru a tăia și codițele celorlalte fire. Apoi tăiem firele de asparagus în bucățele mai mici,
iar după ce pastele au fiert vreo 7 minute, adăugăm în aceeași oală și asparagusul tăiat și mai lăsăm 3 minute pe foc.
Într-o crăticioară separată, amestecăm uleiul de măsline, coaja de lămâie, condimentele și brânza de capră fărâmițată.
După ce au terminat pastele și asparagus de fiert le scurgem, păstrând o ceașcă din lichidul în care au fiert.
Amestecăm toate ingredientele în crăticioara cu amestecul de brânză, împreună cu puțin lichid în care au fiert pastele (punem atât cât e nevoie pentru a avea un sos cremos). Se asezonează cu sare și piper și se servește imediat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu