Ingrediente:
- 200 g unt
- 3 cesti faina
- 6 linguri apa rece
- 200 g brocoli (poate sa fie inghetat)
- 500 g peste afumat(dupa preferinta si buzunar)
- 200 g branza de vaci sau crema de branza
- 50 g cascaval
- 1 ou
- ulei, piper, sare
- marar
Preparare:
Intr-un castron amestecam untul taiat bucatele cu faina si 1/2 lingurita de sare. Amestecam bine, dupa care punem apa(rece) si framantam pana se leaga.
Ungem o tava de tarta cu ulei. Intindem aluatul si il punem in tava; il intepam cu furculita, din loc in loc. Punem forma la cuptor, pentru 5-10 minute.
Scoatem tava de la cuptor si pregatim umplutura.
Taiem pestele cubulete.
Taiem brocoli si mararul, marunt.
Într-un castron, se amesteca broccoli, mararul, brânză de vaci şi oul. Adaugam pestele, sare si piper si amestecam.
Punem compozitia in tava cu aluat si cocem.
Dupa 20 de minute, scoatem tava si radem cascavalul peste placinta si dam din nou la cuptor, pentru inca 5-10 minute.
Pofta buna!
chiar iti multumesc pentru reteta asta.delicios!
RăspundețiȘtergerebuna reteta...cred ca se poate inlocui broccoli cu spanac!
RăspundețiȘtergeremodniza, cu placere!
RăspundețiȘtergerepentru anonim: se poate inlocui, desigur, si cu spanac si cu praz
RăspundețiȘtergeresuper arata ,iar gustul ar trebui sa fie minunat
RăspundețiȘtergereSuper!Asta e reteta de pateu mai degraba ,decat de placinta
RăspundețiȘtergereArata bine si prepararea nu este dificila .Am s-o incerc si eu
RăspundețiȘtergereSpor la bucatarit!
Ștergere