Reteta si pozele apartin blogului Bucataria-marea aventura
INGREDIENTE:
* 4 cepe decojite
* 2 catei de usturoi tocati marunt
* 4 linguri cu smantana
* 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza)
* sare,piper
* 4 crengute de cimbru
* 4 felii de bacon afumat cu striuri
PREPARARE:
Fierbem cepele in multa apa timp de 15 min.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Taiem cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos,
pentru a sta drepte in tava.
Cu ajutorul unei linguri, scoatem o parte din foile interioare
ale fiecarei cepe si il tocam marunt.
Prajim apoi in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul,
2-3 minute, pana se inmoaie.
Turnam smantana si luam de pe foc.
Amestecam si parmezanul in compozitie si asezonam cu sare si piper.
Infasuram fiecare ceapa intr-o felie de bacon pe care o prindem
cu o crenguta de cimbru verde.
(Jamie a folosit rozmarin dar mie imi place mai mult cimbrul
si este si mai usor de gasit…)
Asezam cepele intr-o tava si le umplem cu sosul de ceapa tocata.
Coacem 20-25 minute in cuptorul preancalzit, pana cand cepele devin fragede.
Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.
Delicios…e putin spus!
Sursa: blogul Bucataria-marea aventura
Bine te-am gasit!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog,retete,prezentare!
Reteta de fata suna tare bine,e apetisanta si cred f.gustoasa!
E de incercat!
Toate bune acolo la tine!
Bine ai venit, Mariana!
RăspundețiȘtergereMultumesc de apreciere.
Si tu ai un blog interesant, felicitari!
Te mai astept!
Am adaugat,linkul blogului tau Bunatati simple.
RăspundețiȘtergereretetele secrete ale marilor restaurante romanesti http://reteterestaurante.blogspot.com
RăspundețiȘtergereanonimule, iti faci reclama pe blogul meu?
RăspundețiȘtergere