miercuri, 16 octombrie 2013

Risotto cu morcov și lămâie


Astăzi am pregătit o mâncare asortată cu culorile frumoase de toamnă, dar și foarte parfumată: un risotto cu morcov și lămâie. Dacă doriți să-i oferiți ceva mai multă consistență, mai puteți adăuga la final, după ce îl luați de pe foc, niște bacon sau șunculiță rumenită și tăiată mărunt.


Ingrediente:

- 1l supă de legume
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă galbenă, tocată mărunt
- 200g orez
- 100ml vin alb sec
- 120g suc de morcovi (mie mi-a ieșit din 2 morcovi mai măricei)
- 2 linguri de Parmezan ras
- coaja rasă de la o lămâie
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 2 cubulețe mici de unt
- sare și piper


Preparare:

Se încinge uleiul într-o oală, iar apoi se călește ceapa, până când începe să se înmoaie (vreo 4 minute). Se adaugă orezul și se amestecă în continuu până când devine ușor transparent pe margini (cam 1 minut).
Apoi se adaugă vinul și se amestecă până se evaporă tot (aprox. 2 minute). Se toarnă apoi câte un polonic de supă caldă și se amestecă constant, până ce se absoarbe tot lichidul. Se repetă operațiunea până când se înmoaie orezul, dar rămâne totuși un pic al dente, iar sosul este cremos (s-ar putea să nu fie nevoie de tot lichidul - mie mi-au intrat cam 900ml), vreo 20 - 25 de minute. Se adaugă apoi sucul de morcov și se amestecă până când se absoarbe (vreo 4 minute).
După ce s-a încorporat și sucul de morcovi, se înlătură oala de pe foc și se adaugă cubulețele de unt, Parmezanul, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Se asezonează cu sare și piper după gust și se servește imediat.

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...