vineri, 18 octombrie 2013

Dovleac la cuptor cu brânză Feta și miere


Pe așa o vreme mohorâtă, ideal este să petreci cât mai puțin timp în bucătărie, dar să și ai parte de ceva absolut delicios, poate chiar ceva dulce, ca să-ți mai înveselească ziua. De aceea este perfectă această rețetă de dovleac la cuptor!
Se poate servi ca atare, ca fel principal, sau ca garnitură alături de o friptură.


Ingrediente:

1 dovleac plăcintar mai mic (cam de 1 kg)
3 linguri de ulei de măsline
3 linguri de semințe de susan
3 linguri de miere
1 lingură oțet balsamic
150g brânză Feta, fărâmițată
1/2 linguriță fulgi de ardei iute
sare și piper

Preparare:

În primul rând dăm drumul la cuptor și îl încălzim la 210 grade C.
Apoi curățăm dovleacul de coajă, îi scoatem semințele și îl tăiem în cubulețe.
Punem niște hârtie de copt într-o tavă, aranjăm cubulețele de dovleac în tavă și le stropim cu ulei.

Dăm tava la cuptor pentru circa 20 de minute.
Apoi scoatem doveacul din cuptor și îl presărăm cu semințe de susan.

Îl băgăm la loc și îl mai lăsăm la cuptor pentru încă 10 minute, până se rumenește frumos.
Când e gata, îl stropim cu oțet balsamic, adăugăm în tavă și brânza Feta fărâmițată, asezonăm cu sare și piper, stropim cu miere, iar la sfârșit adăugam și câțiva fulgi de chilli.


Se servește cald sau rece, asta dacă reușiți cumva să mai păstrați ceva până se răcește.


Poftă bună!

Un comentariu:

  1. delicios...maine am sa pregatesc si eu aceasta delicatesa... veveritzele mele o sa fie foarte incantate... numai bine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...