Am primit aceste minunate mini vinete de la Gradina Cosminei, careia ii multumesc!
De la Gradina Cosminei puteti comanda cele mai proaspete si gustoase legume sau puteti merge sa vi le culegeti chiar voi!
Ingrediente:
pentru aluat
100 ml ulei
100 ml bere
300 g faina
1/2 lgt sare
pentru umplutura
10-15 mini vinete
1 ardei gras
1 ceapa rosie
1 rosie maricica
3 oua
100 g branza sau cascaval
(eu am avut branza de capra)
50 ml lapte
sare si piper
Preparare:
Spalam bine legumele si le stergem cu un servet.
Ardeiul gras si ceapa rosie le taiem fideluta,
iar rosiile felii subtiri.
Amestecam ceapa, ardeiul, rosiile si condimentam cu sare si piper.
Taiem mini vinetele in doua, pe lung si le ungem cu ulei.
Punem mini vinetele pe grillul incins
si le lasam pana se frig bine
Aprindem cuptorul si ne apucam de facut aluatul.
Intr-un castron amestecam faina cu berea si cu uleiul,
framantam
si intindem cu sucitorul pe masa. Folosindu-ne de sucitor rulam aluatul pe el si il asezam in tava .
Scurgem bine de zeama, amestecul de ardei, ceapa, rosii si el asezam peste aluat.
Peste ele asezam, dupa inspiratie, jumatatile de mini vinete fripte.
Amestecam, intr-un castron, branza rasa, laptele si ouale.
Cu o lingura, turnam uniform amestecul de ou, lapte si branza, peste legumele din tava.
Dam la cuptorul bine incins pana se rumeneste frumos.
Feliem si servim cu placere, alaturi de un vin alb sec.
Pofta buna si spor la bucatarit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu