Sursa de inspiratie, cu unele modificari: Taste Bazaar
Ingrediente:
Pentru aluat
- 200 g faina
- 100 g unt
- 50 g cascaval
- 2-3 linguri apa
Pentru compozitie
- o ceapa medie
- doua linguri de ulei de masline
- 450 gr spanac congelat
- 3 ciuperci (optional)
- 2 catei de usturoi
- 250 ml smantana- 50 ml lapte
- 3 oua de gaina, pentru compozitie
- 4 oua de prepelita pentru pus deasupra
- 50 gr urda (sau alt tip de branza, sau puteti sa nu adaugati branza)
- 4 oua de prepelita pentru pus deasupra
- 50 gr urda (sau alt tip de branza, sau puteti sa nu adaugati branza)
- o lingurita de mustar
- piper
- sare
- sare
Preparare:
Mai intai am amestecat bine (cu mainile) faina cu untul, pana cand s-au format niste “firmituri”.
Apoi am adaugat cascavalul, am mai framantat un pic si la sfarsit am adaugat 2-3 linguri de apa pentru a omogeniza aluatul.
L-am bagat la frigider 20 de minute.
Dupa ce l-am scos de la frigider, l-am intins pentru a-l aseza in tava de tarta. Am pus o bucata mai mare de folie alimentara pe masa, am asezat aluatul pe ea si am mai pus peste el o alta bucata de folie. Am presat usor cu mainile pana cand aluatul s-a turtit si apoi l-am intins cu sucitorul. Dupa ce a ajuns destul de mare pentru a acoperi tava, am dezlipit folia de deasupra si l-am ridicat usor de pe masa cu tot cu folia de dedesubt ca sa il asez pe tava (cu folia deasupra, dupa care am dezlipit-o).
In felul asta nu se rupe si se transfera mult mai usor.
Aluatul trebuie sa depaseasca marginea tavii pentru ca e posibil sa se mai stranga la copt.
Am intepat aluatul cu o furculita si l-am bagat la cuptor la foc mic spre mediu (160-180 de grade) pentru cam 20 de minute pana cand s-a rumenit putin.
Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa 5-10 minute sa se raceasca.
Intr-o oala inalta se caleste ceapa taiata marunt, pana cand se inmoaie, in uleiul de masline. Apoi se adauga ciupercile taiate felii si se mai calesc 4-5 minute. Adaugati spanacul si usturoiul zdrobit si tineti pe foc pana cand spanacul scade si devine moale.
Bateti ouale de gaina cu un tel, adaugati smantana, laptele, mustarul, sare, piper si urda.
Scurgeti bine spanacul de lichid si puneti-l in compozitie,
apoi turnati totul peste aluatul copt.
Tarta se coace la 160-170 de grade, timp de 30-40 de minute. Cu 5 minute inainte de a opri focul, am spart peste ea si 4 oua de prepelita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu