vineri, 24 mai 2013

Deserturi - Tarta cu cirese si capsuni






O reteta inspirata de blogul Simplis.

Ingrediente:
pentru umplutura
- 600 g cirese
- 300 g capsuni
- o jumatate de lamaie
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri amidon de porumb 
- un pliculet de zahar vanilat
- 30g unt 
pentru aluat

- 500g faina 

- 150-170g unt
- 1 lingura de zahar
- sare si 6 linguri de apa rece
pentru ornat
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de lapte
pentru uns tava
- 50 g unt

Preparare:
Incingeti cuptorul la 220grC.
Aluatul
Amestecati bine faina, untul zaharul, sarea si apa, pana obtineti un aluat omogen care nu se lipeste de maini.

Impartiti aluatul in doua si dati-l la frigider cat timp preparati umplutura.
Umplutura
Spalati bine ciresele si capsunile, rupeti coditele, scoateti samburi la cirese si taiati capsunile in doua sau in patru daca sunt mai mari.

Puneti-le intr-o tigaie la foc mic, stoarceti peste ele lamaia, adaugati 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
Lasati-le sa fiarba incet 8-10minute. La sfarsit adaugati amidonul.

Intindeti doua foi de aluat, rotunde, un pic mai mari decat tava in care preparati tarta.

Ungeti tava cu unt si puneti prima foaie.
Turnati umplutura impreuna cu zeama lasata.

Taiati untul in bucatele mici si imprastiati-le peste tarta.
Taiati aluatul ramas in fasii de 2-3cm latime si asezati bucatile astfel incat sa realizati oplasa cu ochiuri. Porniti de la centru inspre margine. Ungeti aluatul de deasupra cu lapte si presarati o lingura de zahar. Uniti cele doua straturi de aluat presand usor, pemargini cu o furculita.
Introduceti tarta in cuptorul incins la 220grC. Dupa 15 minute reduceti temperatura la 190grC. Mai lasati inca aproximativ 45min pana cand alutaul devine auriu inchis.
Lasati tarta sa se raceasca complet, daca mai aveti rabdare! Taiati-o in triunghiuri si treceti la treaba!
Pofta buna!





4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...