O reteta inspirata de blogul Simplis.
Ingrediente:
pentru umplutura
- 600 g cirese
- 300 g capsuni
- o jumatate de lamaie
- 5 linguri de zahar
- 3 linguri amidon de porumb
- un pliculet de zahar vanilat
- 30g unt
pentru aluat
- 500g faina
- 150-170g unt
- 1 lingura de zahar
- sare si 6 linguri de apa rece
pentru ornat
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de lapte
pentru uns tava
- 50 g unt
pentru ornat
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de lapte
pentru uns tava
- 50 g unt
Preparare:
Incingeti cuptorul la 220grC.
Aluatul
Amestecati bine faina, untul zaharul, sarea si apa, pana obtineti un aluat omogen care nu se lipeste de maini.
Amestecati bine faina, untul zaharul, sarea si apa, pana obtineti un aluat omogen care nu se lipeste de maini.
Impartiti aluatul in doua si dati-l la frigider cat timp preparati umplutura.
Umplutura
Lasati-le sa fiarba incet 8-10minute. La sfarsit adaugati amidonul.Umplutura
Intindeti doua foi de aluat, rotunde, un pic mai mari decat tava in care preparati tarta.
Ungeti tava cu unt si puneti prima foaie.
Turnati umplutura impreuna cu zeama lasata.
Taiati untul in bucatele mici si imprastiati-le peste tarta.
Taiati aluatul ramas in fasii de 2-3cm latime si asezati bucatile astfel incat sa realizati oplasa cu ochiuri. Porniti de la centru inspre margine. Ungeti aluatul de deasupra cu lapte si presarati o lingura de zahar. Uniti cele doua straturi de aluat presand usor, pemargini cu o furculita.
Tarta rosie...Superba!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura!
ȘtergereO combinatie minunata intr-o prezentare fantastica!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina! Este foarte usor de facut.
Ștergere