Fasole aurie de Bacău BIO - Direct din gradina, la mine pe masa!
Daca esti din Bucuresti si vrei aceasta minunata fasole intra pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LegumeBioRomania si comanda.
Am facut aceasta simpla si desavarsita mancare, dupa reteta mamei mele, numai ca eu am facut mujdeiul cu smantana.
Ingrediente:
- 1,5 kg fasole aurie pastai
- 6-8 catei de usturoi, dupa gust
- 150 ml ulei presat la rece de susan ( eu am folosit Cardinal, pentru ca stiu ca este 100% natural)
- 2 linguri smantana
- o lingura de sare de mare
- piper proaspat macinat
- patrunjel tocat marunt
Preparare:
Rupem capetele de la fasole si rupem pastaile in 3-4 bucati, in functie de cat sunt de mari.
Spalam foarte bine fasolea si o punem la fiert, intr-un vas cu apa rece.
Cat fierbe fasolea, curatati usturoiul, taiati-l marunt si pisati-l cu sare. Cand se formeaza o pasta,
incepeti sa adaugati putin cate putin ulei de susan, amestecand incontinuu.
Puneti pe rand si amestecati cu usturoiul, cele doua linguri de smantana.
Cand este fiarta fasolea ( la mine a durat cam 35 de minute) o sucurgem bine de apa.
Punem intr-o tigaie, sa se incinga, putin ulei de susan. Calim fasolea cam 10 minute.
Condimentam cu sare si piper proaspat macinat.
Adaugam crema de usturoi si mai calim 5 minute.
Eu nu am mai rezistat mirosului si tot am gustat.
Punem fasolea pe farfurii si presaram patrunjel.
Se poate servi si calda si rece.
Pofta buna si spor la bucatarit!
I
super reteta
RăspundețiȘtergereMultumesc Loredana!
Ștergere