Aveam pofta de cartofi noi, dar nu vroiam sa-i mananc prajiti, asa ca mi-a venit aceasta idee.
Incercati si nu o sa va para rau!
Ingrediente:
- 1, 5 kg cartofi noi, romanesti
- 5 oua
- 100 g branza tare, eu am avut de oaie (super buna, cumparati de la tarani)
- 1 rosie maricica, de tara, romaneasca
- ulei de floarea soarelui presat la rece
- sare si piper
Preparare:
Frecam cartofii cu sare pana se ia mizeria de pe ei, ii spala si ii uscam.
Ii fierbem in apa rece cu sare, cam 20-25 de minute, din momentul in care incepe sa clocoteasca (cel mai bine este sa-i incercati du pa 20 de minute).
Ii scurgem bine de apa si ii punem intr-o tava de tarta, unsa cu ulei.
Taiem rosia spalata, in felii si o punem peste cartofi.
Stropim cu puti ulei de floarea soarelui presat la rece,
asezonam cu sare si piper si dam la cuptorul bine incins. Lasam cam 10-15 minute.
Scoatem tava de la cuptor, batem ouale si le turnam deasupra.
Radem peste ele branza
si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu