sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Varză de Bruxelles cu bacon și avocado



Ingrediente:

- 4 felii de bacon (aprox. 75g), tăiat în fâșii cam de un deget grosime
- 1/2 ceapă roșie, feliată subțire
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 500g varză de bruxelles, spălată și tăiată în jumătăți
- 200ml supă de pui sau legume
- 1 avocado mediu, tăiat în cubulețe
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oțet balsamic
- sare și piper după gust


Preparare:



Încingem o cratiță mai măricică și perpelim feliile de bacon la foc mediu, până își pierd grăsimea și ajung crocante (cam 5-7 minute).

Scoatem bacon-ul pe un prosop de hârtie la scurs, dar păstrăm cratița pe foc.
În grăsimea lăsată de bacon călim ceapa, peste care presărăm puțină sare. O lăsăm pe foc cam 5 minute, până ajunge aurie.

Apoi o transferăm într-un bol, dar cratița rămâne în continuare pe foc.
Adăugăm 2 lingurițe de ulei și buchețelele de varză de Bruxelles. Le gătim la foc mare pentru aproximativ 2 minute, până când încep să se rumenească frumos. Apoi adăugăm supa și mai gătim varza pentru alte 5 minute, până când se înmoaie, iar lichidul s-a evaporat complet.

Aruncăm feliile de ceapă la loc în cratiță și amestecăm bine. Asezonăm cu sare și piper după gust.
Apoi transferăm totul în vasul în care le vom servi. Amestecăm și feliile crocante de bacon, adăugăm și cubulețele de avocado, iar la final stropim totul cu un amestec din ulei de măsline și oțet balsamic.



Se servește cald.

Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Vasi , ce faci ? de mult timp n-am mai primit nicio postare , nici pe Bucataras nu te-am mai gasit :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc bine Diana! Ma gasesti pe Facebook, Floroaia Vasile

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...