Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline extra virgin
10 frunze de salvie
1 ceapă, curățată de coajă și tocată mărunt
100g bacon tăiat în fâșiuțe subțiri
200g pulpă de dovleac rasă (eu mai aveam niște piure de dovleac gata făcut de la una dintre rețetele anterioare și l-am folosit cu succes)
150g tagliatelle
30g Parmezan ras
sare și piper
Preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mai mare și se călesc frunzele de salvie pentru 30 de secunde.
Se scot apoi și se lasă la uscat pe un prosop de hârtie. În tigaie adăugăm ceapa și o călim la foc mic pentru 5 minute, până când se înmoaie.
Adăugăm apoi bacon-ul și mai călim pentru încă 5 minute, până când se rumenește puțin.
Apoi amestecăm dovleacul și adăugăm 400ml de apă. Acoperim și fierbem la foc mic pentru 30 de minute, până când obținem un sos scăzut și gros.
Între timp, pregătim pastele: punem apă la fiert cu sare, iar când dă în clocot adăugăm tagliatellele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Scurgem pastele, iar apoi le adăugăm în sosul de dovleac și asezonăm cu sare și piper. Adăugăm și Parmezanul și 4 dintre frunzele de salvie.
Servim în 2 farfurii, pe care le decorăm cu frunzele de salvie rămase.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu