Ingrediente:
- 800g ficatei de pasare
- 1 ceapa uscata
- 5 catei de usturoi
- 500 ml suc de rosii
- 1 pahar de vin rosu
- 4-5 linguri ulei
- sare, piper
- cimbru
- patrunjel si marar
- apa (era buna supa de pui)
Preparare:
Curatam si taiem ceapa marunt, Curatam cateii de usturoi si ii strivim cu podul palmei.
Spalam si curatam ficateii.
Intr-o cratita de tuci incalzim bine uleiul si calim ceapa cu usturoiul. Adaugam ficateii impreuna cu 100ml apa si lasam sa se fiarba la foc mic, astupati cu capac. Cand s-au fragezit ficateii, adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic si acoperiti cu capac, cam 20-25 de minute.
Dupa cele 20-25 de minute adaugati vinul, condimentati si mai lasati sa fiarba 15 minute. Luati de pe foc si adaugati verdeata.
Pofta buna!
Acest fel de mancare era mai "eleganta"daca ficateiii erau dati intr-un clocot;toate gospodinele stiu ca daca pui ficateiii direct in ulei,rezulta un sos urat la aspect;asa ca Vasile fara suparare dar nu-mi place!!
RăspundețiȘtergereTu stii foarte bine ca,in primul rand,gustam cu ochii!!
Weekend placut!!
Nu am de ce sa ma supar, ai dreptate.
ȘtergereMie tocmai aceasta consistenta a sosului imi place, chiar daca nu arata bine.
Weekend placut si tie!
foarte bine arata
RăspundețiȘtergere