sâmbătă, 25 februarie 2012

Retete culinare - Conopida cu bacon in sos de ardei


Reteta si pozele apartin blogului BUCATARIA-MAREA AVENTURA
Multumiri!


Ingrediente:

- 1 conopida potrivita
- 200 g bacon afumat
- 3-4 buc. ardei gras de diverse culori
- 1 ceapa
- 3-4 rosii
- sare, piper, cimbru
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei.

Preparare:

Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida.
Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Deasupra sosului, se aseaza rulourile de conopida.
Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. F bine gateste Flori ! Deliciu ... da' tu nu mai bucataresti , Vasi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. super bun
      eu am facut budinaca cu paine, restu mancaruri banale...lipsa de fonduri

      Ștergere
  2. Si eu folosesc mult baconul la rulat, dar ideea cu conopida imi place. Pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...