Foto by Simona Floroaia - La Bohème
Ingrediente:
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 3 linguri zahar
- 150 ml ulei sau untura
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- 1 fiola esenta rom sau vanilie
- 100 ml lapte
- 300 g marmelada
- 150 g miez de nuca
- 1 ou pentru uns
- 3 linguri zahar pentru decor
- faina pentru planseta
- 1 lingura ulei pentru tava
Preparare:
1. Freci drojdia cu zaharul pana obtii o pasta omogena, in care zaharul s-a dizolvat. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura, in care pui treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta, uleiul si laptele caldut. Framanti aluatul si il lasi sa creasca la cald, timp de 3/4 ora.
2. Imparti aluatul in 5 bucati egale, pe care le intinzi cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cutit bine ascutit, trecut prin faina, tai cercurile in 8 triunghiuri.
3. Amesteci nuca macinata cu marmelada. Pui cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulezi. Le asezi in tava unsa si le lasi sa dospeasca 1/2 ora.
4. Ungi cornuletele cu ou batut si le coci 25 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Le scoti din cuptor si le presari cu zahar.
Pofta buna!
Iiiiiiiiiiiiiiiiii , ce pofta mi-ai produs ... fa-mi si mie o portie de aluat(mie nu-mi place sa fac aluaturi) si trimitemi-o prin curier :d , plssssssssssssssssssssss .
RăspundețiȘtergereWk frumos , Vasi !
Scz ... trimite-mi-o
RăspundețiȘtergerede unde esti?
Ștergeregrasu64@yahoo.com
Vreau si euuuuuuuuuuuuu ! :)
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere