miercuri, 7 iulie 2010

Retete culinare - Sufleu de dovlecei ca la Moldova



Ingrediente:

-750g de dovlecei in floare
-3 linguri de unt
-2 linguri de faina
-1si 1/2 ceasca de lapte
-2 linguri de branza rasa
-3 oua
-sare si piper dupa gust

Preparae:

Se curata dovleceii,se taie in bucati potrivite si se oparesc in apa clocotita si sare.Se scurg,se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la foc pana iese apa din ei.Separat se toarna 2 linguri de faina peste 2 linguri de unt topit,fierbinte.Se amesteca fara sa se rumeneasca si se stinge cu lapte.Se lasa sosul sa fiarba pana se ingroasa si se desprinde de pe vas.Se toarna peste dovlecei,se presara branza rasa.Se da sufleul,la cuptor,timp de o ora,la foc mijlociu,pana creste.
Pofta buna !

2 comentarii:

  1. Dovlecelul in floare este plin de vitamine si foarte sanatos. E bun de consumat preparat astfel imediat dupa ce trece iarna, cand vine primavara iar corpul trebuie sa se reincarce cu energie.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...